Je moet ook geschikte materialen gebruiken om een tuinhuis te bouwen. Hout is een klassiek materiaal voor tuinhuizen en erg populair. Het wordt al vele eeuwen gebruikt voor huizen. Het is gemakkelijk te hanteren en beschermt je tegen verschillende weersomstandigheden als je het goed verzorgt.
Er zijn ook tuinhuisjes van kunststof verkrijgbaar. Ze zijn erg praktisch qua eigenschappen. Vooral voor een schuurtje, waar je gereedschap, apparatuur en dergelijke wilt opbergen, is dit materiaal zeer geschikt.
Een kunststof tuinhuisje is stevig en bestand tegen weersinvloeden als je het goed bouwt.
Een metalen tuinhuis is daarentegen onderhoudsarm en goedkoop. Zulke tuinhuisjes kunnen snel worden neergezet en daarom wordt dit materiaal steeds populairder voor de bouw. Je kunt echter geen gezelligheid verwachten in een tuinhuis van metaal. Dergelijke varianten zijn ook geschikter voor de opslag van verschillende voorwerpen.
Stenen tuinhuizen komen niet zo vaak voor, ten onrechte, denken we. Ze zijn immers bijzonder stabiel en robuust. Bovendien zien ze er visueel aantrekkelijk uit, omdat ze perfect in de natuurlijke omgeving passen. Als je eenmaal zo’n tuinhuis hebt gebouwd, kun je vertrouwen op de hoge stabiliteit en de beste bescherming tegen verschillende weersomstandigheden.
Tuinhuizen van glas zien er elegant uit, maar ze zijn niet erg praktisch. Daarom gebruikt bijna niemand dit materiaal voor een tuinhuis. Voor kassen daarentegen is glas heel geschikt, omdat het goede groeiomstandigheden biedt voor planten. Wie in een glazen huis wil verblijven, zal snel merken dat het er onaangenaam warm kan worden.
Geschikte wanddiktes voor een glazen huis zijn 28, 44, 58 of 70 millimeter. Deze afmetingen worden het meest gebruikt voor het tuinhuis. Als je je tuinhuis ook wilt gebruiken om in te wonen, moet je kiezen voor een wanddikte van 44 millimeter of meer. Voor gereedschapsschuren kun je ook een lagere wanddikte kiezen.
Als je een tuinhuis wilt bouwen waar je in kunt wonen, liggen de kosten tussen de 5.000 en 15.000 euro. De goedkoopste zijn tuinhuisjes van metaal. Kleinere gereedschapsschuren zijn natuurlijk ook goedkoper. Hier kun je rekenen op kosten van ongeveer 200 euro.
Er zijn verschillende soorten funderingen voor tuinhuisjes. De eenvoudigste is de fundering met platen. Hierbij gebruik je betonnen platen die je in het grindbed kunt leggen. De puntfundering kan de lasten verdelen over verschillende individuele funderingen en ze naar beneden overbrengen. Zorg ervoor dat de fundering waterpas is, anders kan het tuinhuisje verzakken.
Strokenvoeten zijn ook een goede keuze. Het kan gemakkelijk worden opgebouwd op een vlakke fundering, wat de constructie vergemakkelijkt. Last but not least kun je ook een hele betonnen plaat gebruiken om de fundering op te bouwen. Deze verdeelt de lasten ook goed en brengt ze over in de grond.
Plat dak, schilddak, mansardedak, monopitch dak, zadeldak, schuin dak, trapdak, ton dak, schilddak of tentdak zijn mogelijke daktypes voor je tuinhuis.
In dit artikel leer je hoe je de muur snel en zorgvuldig kunt pleisteren.…
Als je zelf een tuinhuis wilt bouwen, moet je rekening houden met verschillende factoren.…
Met deze instructies & regels wordt elk schilderij een succes! Je leert de vier…